La Escocesa és una antiga fàbrica tèxtil recuperada, reoberta i posada en funcionament per un grup d’artistes que en els anys 90 van decidir reinterpretar l’ús de la factoria i posar en qüestionament els seus principis jeràrquics i alienadors.

A la fi del 2017 La Escocesa comença a relatar-se a si mateixa com una fàbrica oberta de creació analògica, en referència a les característiques precàries del seu espai industrial, que força la relació de qui ho habita amb arquitectures i tecnologies obsoletes.

Avui dia, se centra en donar cobertura a les necessitats d’artistes i agents culturals en les diferents fases de la seva trajectòria, oferint espais de treball i recursos per al desenvolupament dels seus projectes.

A causa de la història polièdrica de l’Escocesa, els seus valors sorgeixen des d’un posicionament emancipador, cooperatiu, horitzontal i feminista* que advoca per la llibertat creativa, la reapropiació de la tecnologia analògica i el desenvolupament de projectes comunitaris.

*(La Escocesa utilitza el femení genèric en els seus comunicats)

Com a espai habitat per la comunitat artística, la producció de l’Escocesa no se centra únicament en la creació d’obres, sinó també en la generació comuna de coneixements, xarxes de cures i noves maneres de construir les institucions culturals.

C. de Pere IV, 345

08020 Barcelona