Art Nou és el festival d’art emergent de Barcelona i l’Hospitalet que ofereix la possibilitat a joves creadores nacionals i internacionals d’establir la primera relació professional amb el mercat de l’art, les galeries, els espais autogestionats, i les institucions dedicades a l’art emergent. El festival aposta un any més per estimular la producció jove, reivindicar les galeries com a espais de trobada i debat, i posar en contacte els agents de l’art i el públic general.

La 12a edició d’Art Nou començarà el 28 de juny (de 17 a 20 h) amb la inauguració de totes les exposicions de Barcelona i el 29 de juny (de 17 a 21 h) amb les de l’Hospitalet, on se celebrarà la Inauguració de l’edició d’enguany a l’Edifici Isaac Peral amb el site-specific de Lucía Bayón en col·laboració amb Èlia Bagó i Sara Torres (Sociedad 0). L’1 de setembre (de 19 a 21 h) se celebrarà l’acte de clausura a La Capella amb una acció de Manuel Rodríguez.

Art Nou oferirà un programa d’exposicions amb trenta-quatre mostres i més de cinquanta artistes; un extens programa d’activitats que inclou visites guiades, inauguracions, converses amb artistes, performances, projeccions i accions a galeries, institucions i espais independents; i activitats per a professionals com visites i Open Studios a tallers i centres de residència i producció com Hangar i La Escocesa a Barcelona, o FASE a l’Hospitalet de Llobregat.

Premis Art Nou 2023

Premi Art Nou 

Amb una dotació econòmica de 2000 euros que premiarà un dels artistes participants d’aquesta edició.

Jurat: Nimfa Bisbe (Directora de la Col·lecció d’Art Contemporani, Fundació La Caixa), Jara Rocha (Membre del equip curatorial de La Capella) i Patricia Donohoe, Sebastián Rosselló (Galería Alegría)

Guanyador: Samuel Guerrero

Premi Art-o-Rama

Per a la participació a la Fira d’Art-o-Rama Marsella 2024 per a una de les galeries participants amb totes les despeses pagades.

Guanyador: Galeria Taché

Premi Fundació Sorigué

Amb una dotació econòmica de 2000 euros per a un artista en concepte de producció d’obra.

Guanyadora: Mercedes Pimiento

Premi Hotel Wittmore

Amb una dotació econòmica de 700 euros per a tres artistes en concepte d’exposició.

Guanyadores: Anna Ill, Julia Aurora Guzmán, Irene Royo

Crèdits imatge: Marc Llibre, Pol Masip, Roberto Ruiz

Una iniciativa de:

Art Barcelona

Col·laboradors

Suport institucional:

Amb la col·laboració i/o patrocini de: