28.06.2023 02.09.2023

T’ensenyaré tot el que he vist

A partir de les preguntes: què és ser una artista nova? I en aparent oposició, què és envellir? En aquesta era de crisi ecosocial apocalíptica en què semblés que no arribarem a la vellesa, com visualitzem els nostres envelliments?

Alba García i Allué indaga en diverses experiències, trobades i paisatges des de la seva perspectiva d’artista jove acompanyada de paisatges ancestrals i matèries en putrefacció. Experimenta amb les possibilitats de narrar-se a si mateixa com a mètode de subsistència a través del vídeo d’una tiktoker que busca senyals que orientin el seu futur com artista en un context on s’encasella en la precarietat allò que es considera inútil davant la mirada d’un públic que ingressa als espais artístics enrarits.

L’exposició d’Alba García i Allué estarà acompanyada d’una peça que compon la sèrie “Escola d’envellir” d’Ana Gallardo. El diàleg entre aquestes dues artistes -als extrems de les seves carreres-, s’enllaça en tècniques, materials, perspectives i autoconsciència del rol social i laboral de l’artista contemporània.