26.06.2024 03.09.2024

La casa protegeix el somiador

La galeria FUGA presenta l’exposició “La casa protegeix el somiador” de l’artista Lena Laguna Diel (Zúric, 1993), que es tracta d’una recopilació de diferents obres que reflecteixen la diversitat de la seva pràctica artística, que en la present exposició se centra en la pintura i la ceràmica.

Entre les peces de pintura, es destaca “Talk IV”, caracteritzada per la seva representació de la conversa a través d’una paleta de colors molt exigent i una composició modular. Aquesta obra forma part de la sèrie “Talk”, que desenvolupa des de l’any 2018. L’enfocament de Diel cap al motiu i el color, i com aquests dos elements es combinen, es fa evident en el procés de treball de l’artista. Buscar i trobar colors és tan important com el motiu en si mateix, ja que és a través de la composició i l’equilibri dels tons que es crea l’atmosfera on els subjectes interactuen en la pintura. Diel estudia acuradament la composició i els colors, aplicant esquemes de color i experimentant amb el comportament dels colors en el llenç.

Pel que respecta a la ceràmica, “A Body in Fragments” és una instal·lació que ofereix una exploració única de la figura humana i la memòria a través de fragments ceràmics, cadascun amb motius individuals. A ella se sumen les peces “Dürkheimer. 10”, una representació de la casa on l’artista va viure a Alemanya durant cinc anys, que ofereix una finestra a la seva experiència personal i la seva connexió amb l’entorn; i també la instal·lació de gran delicadesa titulada “Netz”, que convida als espectadors a submergir-se en un món d’intricades connexions i significats ocults.

En conjunt, aquestes obres reunides en “La casa protegeix el somiador” ofereixen una visió única del món creatiu de Lena Laguna Diel, explorant temes que van des de l’experiència humana fins a la memòria personal i la connexió amb l’entorn. A partir de la introspecció personal i la reflexió sobre la naturalesa de l’ésser humà, els seus treballs capturen la complexitat de la condició humana i la interacció entre l’individu i el seu entorn.

L’obra de Diel transcendeix el merament estètic per a convertir-se en una finestra a l’experiència i la memòria, on cada traç i color evoca emocions i records profunds. A través de les seves obres, Diel convida a l’espectador a submergir-se en un viatge introspectiu, explorant temes universals com l’amor, la pèrdua, la identitat, la nostàlgia, els misteris de l’existència humana i la interconnexió de les nostres vides amb el món que habitem.

Artistes