En Daniel va cada any a buscar bolets a Montserrat amb els seus pares i li encanta. Mentrestant, la Raquel persegueix i ressegueix els recorreguts de l’aigua pel subsòl de Barcelona i la Mònica el rastre d’antigues cases o d’edificacions enderrocades del Guinardó. La Júlia ho fa des de Cerdanyola, apropant-se als residus de la perifèria de la ciutat. En Víctor no se’n va de ruta, prefereix destapar el classisme més simpàtic i el feixisme més sinistre. La Lía desmunta el pany d’una porta a l’hort de l’avi Miquel tot saludant l’oxidació. Les Oblicuas s’apropien, componen, hackegen. 

Uns metres més enllà, la Huaquian sap construir un segon Fun Palace mentre es demana si la terra segueix fértil després de l’apocalipsi. L’Agnes connecta amb els sabers ancestrals i plurals de la cuina i el Max amb la fortalesa del roure i el pi de les tres branques. Entre tantes arrels, la Marina talla i dissecciona dispositius mòbils cercant conèixer l’enemic. En Jofre també fa zoom in preguntant-se com usar primeríssims plans per retratar la sensibilitat dels gestos materns. Des del gest, la Natalia imagina actes de resistència a l’opressió dels cossos en la salut mental i l’Anna reclama referents que l’acompanyin en el treball del dol. I si Li-bi vibrator critica la idea de cos normatiu i binari com a l’únic cos sexual possible, la Laia pensa espais utòpics a la ruralitat.

Les artistes Art Jove Creació 2022 que participen a ArtNou són Daniel Cao; Raquel Coll Juncosa; Col·lectiu Li-bi vibrator (Sara Calzada Blanes, Isabel Domingo Martorell i Adriana Rodríguez Pregigueiro); Agnes Essonti Luque; Laia Gimeno Bardis; Marina Giraldos; Max Azemar; Natalia Lazaro Prevost; Lía Pérez Cruz; Victor Pérez-Pallarès Setó; Mònica Ruiz Revuelta; Jofre Viaplana Badia; Anna Vilamú Bosch; Júlia Zapata Llargués; Huaqian Zhang. Amb l’acompanyament d’Alba Rihe i Martí Anson.